• Ik help u bij het vinden van de juiste woorden

    om samen op een mooie manier afscheid te nemen van een dierbaar overledene.

Andere activiteiten

Nagedachtenisavond ‘Verbonden in Licht’
Samen met collega Rufi van Rooij hebben we het initiatief genomen om op 25 oktober 2014 een eerste nagedachtenisavond te houden op de begraafplaats in Borne.

00 VerbondenInLicht_FC_Logo

Een gedachtenisavond voor en door iedereen
Veel mensen hebben een dierbare verloren en zoeken plekken, plaatsen en tijdstippen om dit verlies te herdenken en te delen met anderen. Steeds vaker en meer, op allerlei plekken in het land zie je gedachtenisbijeenkomsten ontstaan. Bijvoorbeeld als voortzetting en uitbreiding van de katholieke Allerzielenviering, maar ook steeds vaker zoeken mensen eigen manieren en invullingen. Als ritueelbegeleiders hebben we samen met veel enthousiaste vrijwilligers daar een mooie, respectvolle invulling aan kunnen geven. Het kerkhof was voor deze avond sfeervol aangekleed worden met fakkels en vuren.

In 2015 heeft ‘Verbonden in Licht’ plaatsgevonden op zaterdag 24 oktober 2015 op de begraafplaats aan de Von Bönninghausenstraat te Borne. Met ruim 1000 bezoekers, betekende dit een bijzondere avond.

Op 29 oktober 2016 mochten we ruim 1100 bezoekers, waarvan vele kinderen, begroeten op de derde herdenkingsbijeenkomst. Het was een mooie en ingetogen avond. Er wordt al over een traditie in Borne gesproken.

In 2017 is er opnieuw een lichtjesavond geweest, ondanks de regen, met meer dan 800 bezoekers. Kinderkoor Unisono heeft voor het eerst bij ons opgetreden en de mensen van Aveleijn hadden prachtige kunstwerken gemaakt die te bezichtigen waren in het baarhuisje. Het was weer een waardevol gebeuren.

Ook in 2018 en 2019 kunnen we terugkijken op een prachtige avond met veel (trouwe) bezoekers.Tevens hebben opnieuw heel veel vrijwilligers meegeholpen. Hartverwarmend.’
Helaas kon Verbonden in Licht in 2020 en 2021 niet doorgaan i.v.m. corona-crisis.

In 2022 hebben we weer een indrukwekkende Verbonden in Licht kunnen organiseren met ruim 900 bezoekers.

Ook in 2023 kijken we terug op een indrukwekkende Verbonden in Licht, zelfs bij volle maan. Het bood een magisch gebeuren.

Bekijk voor meer informatie onze Facebookpagina:

Facebook-icon_RGB Verbonden in licht

Afscheid nemen doe je samen

Icon_Ritueelbegeleider
Ritueelbegeleider

Icon_Levensloop
Levensloop

Icon_Noaberschap
Noaberschap